Nadine Roijakkers

Ik ben directeur van het Expertisecentrum Onderwijs & Hoogleraar Open Innovatie aan de Open Universiteit Nederland. Verder ben ik voorzitter van vrOUw en behartig de belangen van vrouwelijke medewerkers in zowel wetenschappelijke als ondersteunende functies. In de periode 1994-1998 was ik masterstudent Innovatiemanagement en Strategie & Organisatiewetenschap aan de Maastricht University School of Business and Economics. Ik schreef mijn proefschrift aan de United Nations University / MERIT over samenwerking tussen bedrijven in de farmaceutische biotechnologie-industrie. In de periode 2002-2007 werkte ik voor de Europese Commissie en de Technische Universiteit Eindhoven.

Ik was een aantal jaren executive business consultant bij KPMG Consulting omdat ik geloof dat lesgeven kan worden verrijkt met praktische ervaring. Ik heb talloze artikelen gepubliceerd over alliantiemanagement en open innovatiemanagement welke tot stand zijn gebracht door interacties met praktijkmensen. Ik heb daarnaast als gastredacteur gediend voor speciale nummers van tijdschriften zoals R&D Management en Sustainability. Ik ben de co-redacteur van het eerste geredigeerde deel over "Onderzoek naar open innovatie in kleine en middelgrote ondernemingen", gepubliceerd door World Scientific, en van het door Routledge bewerkte boek over "Duurzame innovatie: strategie, proces en impact". 

Mike Hoogveld

Dr. Mike Hoogveld is expert in het toekomstbestendig maken van organisaties, iets waarin innovatie een cruciale rol speelt. Als partner bij nlmtd adviseert en begeleidt hij hierin een grote diversiteit aan organisaties. Daarnaast verricht hij wetenschappelijk onderzoek aan Nyenrode op dit vlak. Ook is hij een veelgevraagd spreker en doceert hij aan diverse universiteiten en business schools. Zijn laatste drie boeken (Agile managen; Denk als een startup; Futureproof) behaalden alle drie de nummer 1 positie en werden genomineerd voor Managementboek van het Jaar en de PIM Literatuurprijs.

Marijn Moerman
Met een lange geschiedenis in de verzekeringssector als voormalig mede-eigenaar en CEO van Schreuder Verzekert, heeft Marijn Alicia opgericht om de vele ongewenste lacunes in de bescherming op te lossen die gepaard gaan met de veranderingen in de huidige samenleving. “We hebben deze kans in verschillende markten in kaart gebracht, dus hebben we een innovatieve, API-gestuurde en volledig geïntegreerde verzekeringsmarkt ontwikkeld. Met behulp van de allernieuwste technologieën veranderen we de manier waarop mensen, producten en diensten verzekerd worden".

Maarten Bakker

Innopay

Maarten Bakker is business consultant (>15 jaar) en partner bij adviesbureau Innopay. Hij realiseert kansen voor klanten en samenwerkingsverbanden in de combinatie van business strategie, data (delen), technologie, innovatie en ondernemerschap. Hierbij staat de transitie naar digitale ecosystemen in een open data economie, via bijvoorbeeld open APIs, altijd centraal in zijn werk. Voor banken betekent dat bijvoorbeeld Open Banking en voor verzekeraars Open Insurance. Om deze digitale ecosystemen te versnellen werkt hij ook voor samenwerkingsverbanden aan data deel Afsprakenstelsels voor onder andere de bancaire, verzekerings-, energie- en mobiliteitssector. Naast zijn functie bij Innopay is Bakker de initiator en lead van de Nederlandse Data Sharing Coalition, een door de overheid ondersteund (groeiend) samenwerkingsverband van circa 40 organisaties die toewerken naar een cross-sectoraal overstijgend Afsprakenstelsel voor datadelen.  

Michiel Muller 

Picnic

Na zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit en een carrière bij ExxonMobil bouwde hij samen met oprichter Marc Schröder en grootaandeelhouder Petroplus het onbemande tankstation netwerk Tango uit tot een internationaal succes. Daarna richtte hij met Schröder Route Mobiel op als concurrent van de Wegenwacht. In 2015 lanceerde hij met zijn mede-oprichters online supermarkt Picnic, die alle boodschappen voor de laagste prijs gratis aan huis brengt. Picnic is inmiddels in 150 steden in Nederland actief en startte in 2018 ook in Duitsland. Hij is angel investor/boardmember van jonge bedrijven. Met zowel het Erasmus Centre for Entrepreneurship als het Amsterdam Centre of Entrepreneurship promoot hij het ondernemerschap onderwijs binnen het curriculum. Michiel is o.a. commissaris bij de FD Mediagroep en lid van het IC van Innovation Quarter, de ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. Daarnaast is hij voorzitter van het Erasmus Trustfonds, het endowment fund dat de Erasmus Universiteit Rotterdam steunt. Hij schreef twee ondernemersboeken en woont in Rotterdam met Irene. Samen hebben zij drie kinderen.

Laka

Anwar Marzak - Country Director

Anwar Marzak is Country Director bij collectieve fietsverzekeraar Laka. Met een achtergrond in digital advertising en de fietsenwereld is het nu zijn verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlandse klanten te verwelkomen bij Laka's collectief. Laka heeft de traditionele verzekeringswereld uitgedaagd door klanten een eerlijkere, collectief gedreven benadering van fietsverzekeringen aan te bieden. Laka-klanten betalen geen premies vooraf en de hoogte van de maandelijkse bijdrage gebaseerd op de claims in het collectief. Dit betekent dat het maandelijkse bijdrage varieert: minder claims resulteren in lagere lasten, of zelfs helemaal niets. Daarnaast betaalt iemand nooit meer dan het vastgestelde maximumbedrag. Laka behandelt alle claims, verdeelt de kosten eerlijk en beperkt de maximale maandelijkse uitgaven van elke klant met een limiet op basis van de waarde van de fiets of accessoires die door iedereen individueel is verzekerd. In de UK is het model van Laka succesvol gebleken en daarom besloot het bedrijf de grens over te steken naar hét fietsland van Europa. In Nederland werkt Laka als gevolmachtigde met Nationale-Nederlanden om de Nederlandse markt en het collectief succesvol te bedienen. Maar hoe zet je zo'n omgekeerd verzekeringsmodel in de markt en weet je de juiste partners aan te haken? Anwar vertelt er alles over.

Inshur

Anna-Maria van Leeuwen

Een bekend Duits spreekwoord luidt: “Wenn man nichts kann gelungen, geht man in Versicherungen”. Ik koos - na mijn afstuderen in Verzekeringsrecht aan de Universiteit van Amsterdam in 1996 - gelukkig wél bewust voor de verzekeringsindustrie. Eerst als Risk Consultant bij het Assurantiebedrijf van ING en vervolgens vele jaren als Specialist Beroepsaansprakelijkheid bij Aon. Bij verzekeraar Torus en daarna bij herverzekeraar PartnerRe leerde ik het ‘underwriten’ van risico’s met name in de MENA-regio. Ook het zelfstandig ondernemerschap is mij niet vreemd. Vanaf 2016 als oprichter en eigenaar van Vis Atelier, een gecombineerde viswinkel en seafoodbar. Deze diverse ervaringen vielen bij mijn terugkeer naar de verzekeringsindustrie in 2018 als puzzelstukjes in elkaar. Eerst bij de oprichting en lancering van Castel Europe en tot vandaag de dag als Insurance Operations Manager bij INSHUR, een digital first platform waarop commerciële (taxi)chauffeurs snel en eenvoudig verzekeringen kunnen afsluiten.