Marijn Moerman
CEO & co-founder Alicia

Met een lange geschiedenis in de verzekeringssector als voormalig mede-eigenaar en CEO van Schreuder Verzekert, heeft Marijn Alicia opgericht om de vele ongewenste lacunes in de bescherming op te lossen die gepaard gaan met de veranderingen in de huidige samenleving. “We hebben deze kans in verschillende markten in kaart gebracht, dus hebben we een innovatieve, API-gestuurde en volledig geïntegreerde verzekeringsmarkt ontwikkeld. Met behulp van de allernieuwste technologieën veranderen we de manier waarop mensen, producten en diensten verzekerd worden".

Maarten Bakker

Innopay

Maarten Bakker is business consultant (>15 jaar) en partner bij adviesbureau Innopay. Hij realiseert kansen voor klanten en samenwerkingsverbanden in de combinatie van business strategie, data (delen), technologie, innovatie en ondernemerschap. Hierbij staat de transitie naar digitale ecosystemen in een open data economie, via bijvoorbeeld open APIs, altijd centraal in zijn werk. Voor banken betekent dat bijvoorbeeld Open Banking en voor verzekeraars Open Insurance. Om deze digitale ecosystemen te versnellen werkt hij ook voor samenwerkingsverbanden aan data deel Afsprakenstelsels voor onder andere de bancaire, verzekerings-, energie- en mobiliteitssector. Naast zijn functie bij Innopay is Bakker de initiator en lead van de Nederlandse Data Sharing Coalition, een door de overheid ondersteund (groeiend) samenwerkingsverband van circa 40 organisaties die toewerken naar een cross-sectoraal overstijgend Afsprakenstelsel voor datadelen.  

Meer lezen over Maarten? Lees dan hier het artikel van Maarten over: ‘Verzekeringsdata delen is straks compliance, en nu vooral een kans’