Sprekers

Jannie Benedictus

Jannie Benedictus

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

 
Maarten Bouwhuis LinkedIn

Maarten Bouwhuis

Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder bij RTL-Z. Maarten presenteert wekelijks BNR Gangmakers. Het opinieprogramma van BNR dat podium biedt aan ondernemers in heel Nederland. Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow. In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. Maarten Bouwhuis staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer.

 
Prof. dr. ir. Maarten Steinbuch LinkedIn

Prof. dr. ir. Maarten Steinbuch

Maarten (1960) is Universiteitshoogleraar aan de TU Eindhoven en leider van de Control Systems Technology groep binnen de faculteit Mechanical Engineering. In 2014 werd hij benoemd als wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center. Hij is lid van het Formule E Team, en directeur van het TU/e Automotive Systems Graduate Program. Zijn onderzoek concentreert zich op het modelleren, ontwerpen en beheersen van beweging-systemen, o.m. in robotica en automotive. Voor zijn onderwijs-  en onderzoek activiteiten en bijdragen aan publieke discussies heeft hij in 2015 de Academic Society Award van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs ontvangen en in 2016 het Simon Stevin Meesterschap van STW.

 
Patrick van der Pijl LinkedIn

Patrick van der Pijl

Patrick is CEO van Business Models Inc. en producer van de bestseller Business Model Generatie (meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht). Hij helpt ondernemers, rebellen en grote bedrijven hun businessmodel te innoveren en hun toekomststrategie te ontwerpen. In zijn nieuwste boek, Ontwerp Betere Business, legt hij uit waarom de wereld bedrijfsrebellen nodig heeft. Omarm onzekerheid met een designersmindset om nieuwe kansen te signaleren en te pakken in deze snel veranderde wereld. Patrick spreekt regelmatig op events wereldwijd over Business Model Innovatie, Business Modellen van de Toekomst en Nieuwe Tools voor Strategie & Innovatie.

 
Albert Spijkman LinkedIn

Albert Spijkman

Albert is directeur Strategie, Marketing & Innovatie bij Achmea. Albert heeft gewerkt als strategische marketing adviseur voor grote bedrijven in Nederland en in het buitenland. In 1991 werd hij partner bij VODW met specialisaties: auto-industrie, financiële dienstverlening en sponsoring. Albert heeft veel ervaring opgedaan in het opzetten en beheren van grote, internationale marketing en sales programma's in verschillende landen. Sinds april 2012 is Albert werkzaam bij Achmea en in deze functie verantwoordelijk voor de coördinatie en professionalisering van de marketingfunctie van Achmea en haar merken. Hierbij geeft hij leiding aan de afdeling Marktstrategie die op basis van factbased markt- en klantinzichten een belangrijke aanjager is voor het daadwerkelijk centraal stellen van de klant en het vergroten van de commerciële slagkracht in het gehele concern. In 2015 is de portefeuille van Albert uitgebreid met de verantwoordelijkheid voor de afdelingen en de aandachtsgebieden Corporate Strategy en Strategische Innovatie.

 
Robert Witteveen LinkedIn

Robert Witteveen

Robert is vooral gepassioneerd over wat de toekomst ons gaat brengen. Binnen Vivat is hij verantwoordelijk voor Strategie en Innovatie. In deze functie richt hij zich op alle veranderingen in de financiële dienstverlening. Oude regels staan volop ter discussie en worden vervangen door nieuwe kansen. Robert is op zoek naar die innovaties die de branche permanent doet veranderen.

 
Kokke van der Werf LinkedIn

Kokke van der Werf

Kokke is Senior Manager Strategie bij Nationale-Nederlanden en werkt daar ook in de functie van Managing director bij het onderdeel Sparklab – het innovatielab van NN Schade & Inkomen. Ze bekleedt deze positie sinds februari 2015; daarvoor bekleedde ze diverse managementfuncties bij Nationale-Nederlanden. Ze werkt bij deze verzekeraar sinds 2003, na haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ze een Master in Internationale Betrekkingen voltooide.

 
Christian Kromme

Christian Kromme

Christian is een ervaren Tech-ondernemer en spreker op het gebied van disruptieve innovatie. In 2002 heeft Christian een eigen bureau (Artificial Industry) opgericht waarbij hij innovatieve start-ups faciliteerde voor grote namen als: Randstad, Essent, Endemol, Corio, EyeWorks, Pensioenfonds ABP, Oracle, Philips, Toyota, Auping, Adidas en oa. de Rabobank. Christian heeft als directie adviseur aan de wieg gestaan van meerdere succesvolle ‘disruptieve’ initiatieven, veelal spin-outs in compleet verschillende branches maar altijd gefocusseerd op het snijvlak tussen mens en technologie. Christian en zijn bureau hebben door de jaren heen meerdere nominaties en prijzen ontvangen voor de innovatieve visie en mensgerichte aanpak, waaronder: SHELL LiveWIRE Young Business Award, SAN Award, Gouden Inhaak Award, Broos van Erp prijs en vele andere. Eind 2014 heeft Christian het bureau Artificial Industry verkocht aan een grote multinational en is hij zich meer gaan focussen op het geven van presentaties en workshops omtrent disruptieve innovatie en exponentiële technologieën. Naast het spreken is Christian tevens nog betrokken als adviseur en bestuurder bij diverse serieuze disruptieve start-ups.

 
Bram Doveren

Bram Doveren

Bram Doveren is directeur van Colimbra. Doveren heeft met Colimbra, in samenwerking met IBM, de mogelijkheden verkend die Watson de verzekeringsbranche te bieden heeft.

 
Dingeman Leijdens

Dingeman Leijdens

Dingeman is founder en CEO van TJIP, de Delftse platform engineers. TJIP legt zich toe op het realiseren van vernieuwende platformen die uitblinken door efficiëntie en transparantie. Na verschillende functies in de tech consultancy en managementfuncties in (internationale) technologie bedrijven is Dingeman in 2000 TJIP gestart. Gevangen door de overtuiging en uitdaging om de front offices van vooral financials naar een volgend niveau te brengen. Van de introductie van een extranet tot het realiseren van een digitaal advies. Met ruim 80 collega’s werkt Dingeman aan één doel: de beste front office-oplossingen creëren voor de klanten van TJIP.

 
Edgard Beckand

Edgard Beckand

Edgard is Strategy Director bij digital agency Mirabeau, waar hij verantwoordelijk is voor de strategie en conceptontwikkeling rond digitale transformatie vraagstukken. Daarvoor werkte Edgard 11 jaar in o.a. Parijs en New York, waar hij strategie en innovatie functies bekleedde bij internationale digitale bureaus zoals Fullsix group en Publicis.Sapient. Vijf jaar geleden trad Edgard toe tot de Concept & Design unit van Mirabeau. Naast zijn rol als Strategy Director leidt Edgard de Innovation practice ‘Mirabeau Labs’. Gefascineerd door technologie en innovatie houdt hij zich bezig met Artificial Intelligence en het ontwikkelen van conversational interfaces zoals chatbots.

 
Justin Schlee

Justin Schlee

Justin Schlee is strategisch directeur bij ANVA en stond zo’n vijftien jaar geleden aan de wieg van het CRM-pakket dat nu als onderdeel van de verschillende ANVA-proposities wordt aangeboden. Daarnaast experimenteert hij met technologische innovaties en zoekt hij naar kansen en mogelijkheden om deze vandaag de dag al concreet toe te kunnen passen. Die kennis en ervaring speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ANVA-software, maar daarnaast inspireert hij de branche ook graag door zijn visie op een heldere en laagdrempelige manier te delen.

 
Hamza Jap-Tjong

Hamza Jap-Tjong

Hamza is Business developer bij de CED Group. Vandaag de dag denkt iedereen binnen de verzekeringswereld na over innovatie. Hamza is een expert in technologieën zoals big data, blockchain, IoT en innovatie in het algemeen. Hamza is vorig jaar geselecteerd als aanstormend verzekeringstalent binnen de Top 25 Verzekeringstalenten die am: voor de derde keer samenstelde. Hamza geeft workshops en seminars op het gebied van innovatie en technologie en is continu op zoek naar innovatieve strategieën om te voorkomen dat bedrijven een ‘eigen Nokia-moment’ beleven. Welke kansen liggen er voor het oprapen? Waar en wanneer? En hoe kunnen we van praten over vooruitgang de stap maken naar de implementatie van die vooruitgang? Hamza heeft de antwoorden!

 
Chris Lader

Chris Lader

Chris is International program manager bij CED Group, fotograaf die de hele wereld rondreist en domotics-expert met 10 jaar ervaring in veranderingsprocessen binnen veranderrijke omgevingen. Voordat Chris zich bij het CED team voegde was hij verantwoordelijk voor een disruptieve start-up in de recreatie sector. Hij houdt van klantvriendelijke self-service applicates, de Internet-of-Things connectivity en flexibele pay-for-use modellen. Chris focust graag op de balans tussen snelle veranderingen en het tevreden houden van zijn omgeving en team. Binnen het Cross Border Claims project richt Chris zich op het leveren van een radicaal nieuwe en toekomstgerichte platform waarbij het proces en de klantervaring voorop staat.

 
Ivo van Riel

Ivo van Riel

Ivo van Riel is mede-eigenaar en Directeur Innovatie bij PMT Groep. Samen met circa 140 collega’s richt Ivo zich op de verhoging van kwaliteit en verlaging van operationele kosten binnen de verzekeringswereld o.a. door middel van detachering, procesverbetering, projectmatige aanpak en automatisering. De combinatie van interesse in nieuwe ontwikkelingen en kennis van de markt stellen Ivo in staat om innovatieve concepten te realiseren, zoals bijvoorbeeld op het vlak van robotica en change. Ivo heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde (TUE) een tiental jaren gewerkt als consultant bij Ernst & Young. Daarna heeft hij managementfuncties vervuld bij detacheerders in de financiële markt.

 
Wouter Elewaut

Wouter Elewaut

Wouter Elewaut is Manager IT bij PMT Groep en geeft in die rol leiding aan het PMT IT and Robotics team dat robotica software (Robotica Process Automation) ontwikkelt en implementeert. Wouter zoekt naar pragmatische oplossingen, waarbij hij graag nieuwe mogelijkheden toepast om complexe problemen op te lossen. Hij combineert een zakelijke resultaatgerichtheid met brede interesse in technologische ontwikkeling. Wouter is na zijn opleiding International Management & Marketing aan de HES sinds 2005 werkzaam binnen de verzekeringswereld en heeft als senior consultant bij PMT veel verschillende opdrachten uitgevoerd.

 
Marco de Jong

Marco de Jong

Marco is CEO bij Experience Data. Als accountant bij EY, en daarna als SAP consultant en adviseur risk management bij EY, heeft hij zijn denken zonder box ontwikkeld en de waarde van data leren inzien. Altijd omringd door de beste specialisten in een vakgebied is Marco in staat praktische innovatieve toepassingen te co-creëren én te realiseren. Tot het niet langer uit kon blijven! Vanaf 2015 is het dan zover: een droom, een passie, een visie! Marco start samen met Jan de Roos Experience Data. “Samen waarde creëren”: Doormiddel van kunstmatige assistenten brengen zij klanten van data naar concrete toepassingen. Ontdek, experimenteer en pas samen met ons de nieuwste technieken toe en betreed het land van de onbegrensde mogelijkheden.

 
Christoph Roubben

Christoph Roubben

Manager Strategic Initiatives bij DynaGroup met jarenlange ervaring binnen de logistieke en technologische branche. Als strategisch denker speurt Christoph dagelijks naar trends en ontwikkelingen in de markt. Vervolgens gaat hij op zoek naar innovatie oplossingen. Digitalisering, de invloed van e-commerce en het belang van de smartphone zijn ontwikkelingen die grote invloed hebben op de zorg voor de klant in de breedste zin van het woord. ‘Altijd online’ staat hierbij centraal. Denkend vanuit de nieuwe stakeholders stelt hij de eindklant centraal, waarbij service en totaaloplossingen het ultieme doel zijn.

 
Gert Vasse LinkedIn

Gert Vasse

Gert is als director binnen Yellowtail verantwoordelijk voor innovatieve datadriven proposities in zowel het hypotheek- als pensioendomein. Hij werkt ruim 5 jaar voor Yellowtail en heeft daarvoor diverse management- en directiefuncties vervuld in de bancaire- en intermediaire sector (Commercieel, Operationeel en Business Process). Gert studeerde Commerciële Economie in Arnhem en deelstudies Bedrijfsprocessen & ICT aan Nijenrode. Daarnaast is hij Lean Black Belt en heeft hij recent de course High Performance Leadership gevolgd aan het IMD te Zwitserland.

 
Dennis Boesser LinkedIn

Dennis Boesser

Dennis studeert momenteel af binnen Yellowtail op het thema ‘Robotisering in de Hypotheekmarkt’. Hij richt zich daarbij specifiek op digitale services & online experiences, inclusief chatbots als interactie methode. Dennis heeft de studie Strategic Product Design aan de Universiteit van Delft gevolgd. Binnen Yellowtail maakt hij als Product designer onderdeel uit van het fintechteam Robotisering in de financiële dienstverlening.

 
Linda Nieuwenhuizen

Linda Nieuwenhuizen

Linda Nieuwenhuizen is Manager New Business Innovation & Digital Change bij Centraal Beheer. Het open innovatielab; LAB55, waarin samengewerkt wordt met start-ups, ondernemers en collega’s om te komen tot nieuwe businessmodellen is daar een onderdeel van. Net zoals het ontwikkelen van digitale klantinnovaties, zoals Chat, UX, Mobile en AI first. Sinds 2011 werkt ze bij Achmea, begonnen als Management Trainee. In 2013 begonnen bij Centraal Beheer als New Business & Innovation pionier. En nu als ‘innovation driver’, is zij gepassioneerd om innovatie te realiseren in de verzekeringsbranche, samen met partners en haar team, om het iedere dag weer een stukje beter te doen voor de klanten.

 

Organisatie

Sponsoren

Locatie

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b
3737 BK Groenekan
www.fortvoordorp.nl

Sponsor worden?

Sander Smidstra, accountmanager
(088) 5840 847
sandersmidstra@vakmedianet.nl

Contact

Heeft u vragen over am:innosurance?
Neem dan contact met ons op.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.