Peer-to-peer-platformen en blockchain

Dat internet onze branche totaal heeft veranderd, is geen nieuws: nieuwe bedieningskanalen, andere verdienmodellen en mondigere consumenten. En een nieuwe revolutie heeft zich alweer aangediend: blockchain, een uit Bitcoin voortgekomen technologie die een grote impact kan krijgen op (financiële) transacties.

Volgens sommige experts kunnen met blockchain-technologie activiteiten van banken, notarissen en accountants voor een belangrijk deel worden geautomatiseerd. Er ligt dus nog volop werk in het onderzoeken van toepassingsmogelijkheden van blockchaintechnologie in de financiële sector in het algemeen en de verzekeringsbranche in het bijzonder.

Het is daarbij zaak om te focussen op de kansen die blockchain biedt, zonder daarbij klakkeloos mee te gaan in de blockchain-hype. De verleiding is groot om ‘iets’ met blockchain te willen doen, zoals de verleiding een decennium geleden ook groot was om ‘iets’ met sociale media te doen.

Van experimentele revolutie naar slimmere dagelijkse praktijk
ANVA experimenteert al enige tijd met de praktische toepassingen van blockchain-technologie. Tijdens de am:dag neemt Justin Schlee, strategisch directeur van ANVA, u mee in de concrete toepassingen hiervan in platformen voor de verzekeringsbranche. Ook laat hij u uiteraard zien wat onze bevindingen zijn en hoe wij blockchain technologie toe kunnen passen in ANVA’s oplossingen.

Wilt u weten hoe blockchain en peer-to-peer platformen vandaag de dag écht toegepast kunnen worden in de verzekeringsbranche en hoe u er zelf efficiënter door kunt gaan werken? Wilt u weten over welke ingrediënten een succesvol platform moet beschikken en wilt u weten wat een verzekeringsplatform slim maakt? Kom dan naar de parallelsessie van Justin in de eerste ronde tijdens am:innosurance om 15:00 uur.

Blockchain, gamechanger of hype?
Vorig jaar tijdens am:innosurance gaf Justin Schlee al een verhelderende uitleg over de blockchain. Zijn presentatie kunt u hier terugkijken. Ook bracht ANVA in diezelfde periode een whitepaper uit over blockchain waarin we inzoomen op wat blockchain nou eigenlijk is en vooral op wat we er in ons werkterrein mee kunnen. U kunt het whitepaper hier downloaden.

VLOG | De Uber voor de verzekeringsbranche?
Nog niet, vertelt ANVA's strategisch directeur Justin Schlee in zijn videoblog. Maar met ontwikkelingen als peer-to-peer platforms, smart contracts en blockchain is dat volgens hem een kwestie van tijd. Met behulp van een door hemzelf bedachte 'blokkendoos' van ge-3D-printe elementjes legt Justin uit hoe in zijn ogen de toekomst van de verzekeringsbranche eruit ziet.

Organisatie

Sponsoren

Locatie

High Tech Campus Eindhoven

Sponsor worden?

Emilie Kars
(088) 5840 861
emiliekars@vakmedianet.nl

Contact

Heeft u vragen over am:innosurance?
Neem dan contact met ons op.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.