Sessies

SESSIE
09:00 - 09:45

De koffie en thee staat klaar in de ontmoetingsruimte

SESSIE
09:45 - 09:50

Welkom door Jannie Benedictus, hoofdredacteur am:

Jannie Benedictus

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

SESSIE
09:50 - 10:15

Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis opent am:innosurance

LinkedIn

Maarten Bouwhuis

Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder bij RTL-Z. Maarten presenteert wekelijks BNR Gangmakers. Het opinieprogramma van BNR dat podium biedt aan ondernemers in heel Nederland. Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow. In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. Maarten Bouwhuis staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer.

SESSIE
10:15 - 10:45

Smart Sharing. Kansen en valkuilen van de deeleconomie

Heeft Daan Weddepohl met Peerby zijn product markt fit gevonden in de deeleconomie? Is hij behalve pionier ook winnaar? Weddepohl vertelt over waar hij nu staat met Peerby, over zijn dromen en over welke kansen hij voor verzekeraars ziet in de deeleconomie.

Lees ook het interview op www.amweb.nl

Daan Weddepohl

Daan Weddepohl is serial entrepreneur en de oprichter van peerby.com, een website die het mogelijk maakt om spullen te lenen van mensen in de buurt. Hiermee probeert Peerby een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur en tegelijkertijd mensen in de buurt met elkaar te verbinden. Daan is alumnus van het Founder Institute, TechStars London, en Rockstart accellerator. Tijdens het 2012 Clinton Global Initiative, georganiseerd in New York, won hij de Postcode Loterij Green Challenge, een internationale duurzaamheidscompetitie. Daan werkte eerder als CTO, project manager en programmeur in binnen- en buitenland. Ook was hij als acteur en speelde voor televisie (series en commercials) en theater (o.a. de toneelversie van Fightclub). Hij spreekt over tech trends, de sharing economy, duurzaam ondernemen en startups.

SESSIE
10:45 - 11:15

InsurTechs

Geen premie meer betalen voor schade die mogelijk nooit zal plaats vinden en een verzekering op maat aangeboden op basis van jouw persoonlijke smartphone data. InsurTechs als InsureApp en Gavin beloven grote veranderingen in het verzekeringslandschap. Hoe kunnen zij zorgen dat zij blijvend het verschil kunnen maken? Presentator Maarten Bouwhuis gaat in gesprek met InsureApp CEO Jochem Davids en Gavin Chief Brand & Customers Pieter Ottevanger.

Lees ook het interview met Pieter Ottevanger op www.amweb.nl

Jochem Davids

Jochem Davids is CEO van InsureApp: ‘s werelds eerste lifestyle based insurance platform. Daarnaast is hij InsurTech ambassadeur bij Holland FinTech en Directeur RISK Ventures, een InsurTech incubator, onderdeel van RISK Groep.

Pieter Ottevanger

Pieter Ottevanger (37) is Chief Brand & Customers bij Gavin. Hij starte in de reclamewereld als commercieel strateeg bij traditionele bureaus zoals Ogilvy en Rapp/DDB waar hij werkte voor o.a. Kraft, American Express en KLM. Van daaruit ontwikkelde hij zich naar digitale merk- en marketingspecialist. Sinds twee jaar past hij dat specialisme toe als zelfstandig adviseur bij verschillende start- en scaleups om deze te helpen doorgroeien naar hun volgende fase. Pieter heeft Brand Marketing gestudeerd aan de Utrecht Business School.

SESSIE
11:15 - 11:45

Ochtendbreak

SESSIE
11:45 - 13:00

Consolidatie en innovatie

Het verzekeringsbedrijf consolideert. NN Group CEO Lard Friese en Aon CFO Rogier Sparreboom weten dat als geen ander, zij namen respectievelijk Delta Lloyd en Unirobe Meeus Groep over. Hoe zijn deze verzekeringsgrootmachten bezig met de dag van vandaag en morgen? Hoe doen zij dat: integreren én innoveren? Presentator Maarten Bouwhuis gaat met hen in gesprek. Ook spreekt hij met Guus Frericks, oprichter van de start-up accelerator HightechXL over overnames in de hightech sector. Zijn er parallellen met de verzekeringssector? Side-kick van Maarten Bouwhuis in dit deelprogramma is Talitha Muusse, ondernemer en oprichter van het initiatief Blikverruimers.

 

Guus Frericks

Oprichter van de start-up accelerator HightechXL. Gevestigd in technologiestad Eindhoven. Met HighTechXL wil hij innovatieve jonge bedrijven samenbrengen met het grote bedrijfsleven. Grote bedrijven kunnen leren van het innovatietempo van de startups, andersom brengt de gevestigde orde veel kennis mee.

Lard Friese

Lard Friese (1962) is in dienst van NN sinds 2008. Hij heeft 22 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, bij Nationale-Nederlanden en ING Insurance. Hij bekleedde managementfuncties bij Aegon, VNU/ACNielsen, Ceska Pojistovna en Generali-PPF Holding. Hij zette NN-Group als zelfstandig bedrijf neer, loodste het door een beursgang en maakte eind 2016 bekend Delta Lloyd te hebben gekocht.

Rogier Sparreboom

Rogier Sparreboom werd in 2015 benoemd tot Chief Financial Officer van Aon Groep Nederland. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de financiële organisatie en de aansturing daarvan bij Aon in Nederland. Sparreboom heeft de afgelopen 15 jaar bij Aon veel ervaring opgebouwd in zowel financial controlling als financial planning en analysis. Dat alles binnen de Benelux en in de Verenigde Staten. Hij is afgestudeerd aan de HEAO en heeft zijn MBA aan de Webster University behaald.

Talitha Muusse

Talitha is een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Zij is drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen. Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

SESSIE
13:00 - 14:15

Lunchpauze

SESSIE
14:15 - 14:45

Smart talks: intelligente samenwerking tussen mens en machine

Met de komst van veel data, snelle computers en slimme algoritmes heeft Artificial Intelligence (AI) zijn intrede in het dagelijks leven gedaan. Het herkennen van foto’s van vrienden in je eigen fotomapjes, het voorspellen van het woord dat je gaat typen en het herkennen van jouw spraak zijn typische voorbeelden van ‘door AI’ sterk verbeterde software. De software is vaak zo goed dat het (een deel) van de menselijke werkzaamheden kan overnemen. Denk aan de rechtspraak waar vonnissen door AI worden ‘voorgekookt’, aan medische beslissingen die een arts worden ‘ingefluisterd’ en aan het beoordelen van zoiets als een hypotheekaanvraag.

Op dit vlak zien we twee grote uitdagingen. De eerste ligt op het domein van de talige, door mensen gemaakte informatie. Anders dan netjes gestructureerde data, is de normale menselijke informatie ambigue, redundant en onvolledig. Hoe ga je zinvolle informatie halen uit zo’n gesproken document? Spraakherkenning is de eerste stap, maar zelfs als die nagenoeg perfect is, dan nog is de informatie dikwijls onduidelijk. De tweede uitdaging ligt op het gebied van samenwerking tussen mens en machine. Sommige mensen zien AI als een groot ‘kwaad’ dat onze levens overneemt, anderen zien het juist als een ideaal hulpmiddel dat ons verlost van veel, saai werk. Maar hoe gaan we ermee om? Gaat AI het werk overnemen (ja, soms) of ons juist bij het werk helpen (ja, als je het goed inricht). Waar ligt de verantwoordelijkheid en…. hoe zorgen we ervoor dat AI ook doet wat wij eigenlijk willen.

dr. Arjan van Hessen

Na zijn studies Geofysica en Italiaans en een promotie in de Fonetiek, heeft Arjan eerst drie jaar op twee universiteiten in Duitsland gewerkt (Düsseldorf en Ulm) en vervolgens drie jaar in Brussel bij het roemruchte TST-bedrijf Lernout & Hauspie. Op deze wijze is Arjan stap-voor-stap in de wereld van Taal- en Spraaktechnologie (TST) terecht gekomen. Een fascinerende omgeving waar techniek gecombineerd wordt met "de mens" in de ruime zin van het woord. Sinds 1998 verdeelt hij zijn werkzame leven tussen academia en bedrijfsleven. In 2009 kwam daar nog iets bij: CLARIN.NL, het infrastructuurprogramma voor de Geesteswetenschappen. Doel van CLARIN is het standaardiseren van zowel tekstuele bronnen als tools die daar iets mee kunnen doen. Een voorbeeld is spraakherkenning: slechts weinig onderzoekers kunnen zomaar een spraakherkenner met een adequaat taalmodel installeren op de computers op hun werk. Ook kunnen de meeste niet zonder technische hulp bestaande tekst-corpora omzetten in een voor de herkenner geschikt formaat. Clarin beoogt een infrastructuur aan te leggen waarmee onderzoekers zonder al te veel technische knowhow gebruik kunne maken van de beschikbare data en tools.

SESSIE
14:45

Smart talks: praktijkcase a.s.r.

Klanten komen over het algemeen niet voor hun plezier op de website van een verzekeraar. Er moet iets geregeld worden en het liefst zo snel mogelijk. Op de verouderde website van a.s.r. bereikten de helft van de bezoekers hun online doel niet en zij belden vervolgens ontevreden naar de klantenservice. Het online team kreeg de uitnodiging om klanten sneller online te helpen, waste-calls te verminderen en bedrijfsprocessen gericht te digitaliseren.

Hun antwoord was een conversational interface. Wat hebben we hiervan geleerd? Wat ging er goed en nog leuker: wat ging er niet goed? Hoe staan we er nu voor en wat zijn de toekomstplannen? Nick Aanraad was vanaf de eerste creatieve ontwerpen tot aan de doorontwikkeling betrokken en neemt je mee in deze opvallende online case, die onlangs werd bekroond met een Zilveren Lovie Award.

Nick Aanraad

Nick Aanraad is Customer Journey Expert & Innovatie lead bij a.s.r. Nick is iedere dag bezig om dienstverlening en proposities vanuit klantperspectief te ontwerpen. Vanuit zijn rol combineert hij technologische ontwikkelingen, maatschappelijke trends en bedrijfsstrategie om tot de meest optimale concepten en klantreizen te komen. Bij a.s.r. speelde hij onder andere een belangrijke rol tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van de eerste volledig conversatie gerichte website van Nederland.

SESSIE
15:15 - 15:45

Middagbreak

SESSIE
16:30 - 17:15

Uitsmijter

Grote innovaties hebben gevolgen voor het verzekeringsbedrijf. Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer en Energiecommissaris. In een bevlogen keynote legt hij uit welke innovaties wij de komende jaren in de gaten moeten houden.

Lees ook het interview met Ruud Koornstra op amweb.nl

Ruud Koornstra

Ruud Koornstra is een ondernemer die betrokken was bij de oprichting van televisieproductiemaatschappijen als ID&Dtv. Sinds 2001 houdt hij zich voornamelijk bezig met de oprichting van duurzame ondernemingen. In 2001 was hij medeoprichter van de Tendris Holding. Deze onderneming zet zich als initiëringsmaatschappij in voor duurzame ondernemingen. Vanuit Tendris zijn tal van nieuwe duurzame projecten als Durion Energie (later Oxxio) en Greencard, een duurzame creditcard voor CO2-compensatie, ontstaan. Koornstra is nog steeds aandeelhouder van Tendris. Daarnaast is hij sinds 2004 voorzitter van de Coöperatieve Vereniging Nijenroad. In 2005 was hij bovendien medeoprichter van het Curatorium van de Leerstoel Social Venturing aan de Universiteit Nyenrode. Sinds 2007 is hij tevens voorzitter van Groeilink

SESSIE
17:15 - 18:15

Borrel

Organisatie

Sponsoren

Locatie

High Tech Campus Eindhoven

Sponsor worden?

Emilie Kars
(088) 5840 861
emiliekars@vakmedianet.nl

Contact

Heeft u vragen over am:innosurance?
Neem dan contact met ons op.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.