Programma

SESSIE
09:00 - 10:00

Ontvangst

SESSIE
10:00 - 10:05

Welkom door Jannie Benedictus, hoofdredacteur am:

Jannie Benedictus

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

SESSIE
10:05 - 10:15

Inleiding door de dagvoorzitter

LinkedIn

Maarten Bouwhuis

Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder bij RTL-Z. Maarten presenteert wekelijks BNR Gangmakers. Het opinieprogramma van BNR dat podium biedt aan ondernemers in heel Nederland. Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow. In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. Maarten Bouwhuis staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer.

SESSIE
10:15 - 10:40

Leven met robots

We zijn wereldkampioen met onze voetbalrobots, en we zijn als Nederland nummer 1 wereldwijd in high tech machines, en een living lab voor slimme en elektrische auto's. We hebben de meest nauwkeurige chirurgische robots ter wereld, en kunnen operaties doen die niemand anders nog kan. De technologische ontwikkelingen gaan zeer snel, en nieuwe mogelijkheden doen hun intrede. Robots vinden we al veel in de industrie en komen ook in de agro/food- en zorgsector steeds meer voor. De automotive sector zal de komende 5 jaar meer innovaties invoeren dan in de laatste 50 jaar: auto’s worden heel erg slim en 100% schoon. De transitie naar duurzame mobiliteit komt op hetzelfde moment als de transitie naar de auto als robot: (bijna) autonoom, en eventueel shared. Hoe snel gaat dit nu, en waarom gaat dit zo snel, en wat zijn de implicaties? Waar liggen de kansen voor BV Nederland?

LinkedIn

Prof. dr. ir. Maarten Steinbuch

Maarten (1960) is Universiteitshoogleraar aan de TU Eindhoven en leider van de Control Systems Technology groep binnen de faculteit Mechanical Engineering. In 2014 werd hij benoemd als wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center. Hij is lid van het Formule E Team, en directeur van het TU/e Automotive Systems Graduate Program. Zijn onderzoek concentreert zich op het modelleren, ontwerpen en beheersen van beweging-systemen, o.m. in robotica en automotive. Voor zijn onderwijs-  en onderzoek activiteiten en bijdragen aan publieke discussies heeft hij in 2015 de Academic Society Award van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs ontvangen en in 2016 het Simon Stevin Meesterschap van STW.

SESSIE
10:40 - 11:10

Ontwerp Betere Business

De wereld om je heen - en jouw bedrijf- is gevuld met onzekerheid. Maar binnen die onzekerheid bestaan onbegrensde mogelijkheden om nieuwe gamechanging bedrijven te ontwerpen of herontwerpen. Deze mogelijkheden zijn er voor het oprapen, als je weet hoe je moet zoeken. Als je succesvol wilt zijn in de wereld van vandaag zul je moeten denken als een designer. Je hebt de juiste skills, tools en mindset nodig om onzekerheid te omarmen. Kom luisteren naar zijn nieuwe visie op strategie en innovatie. En leer hoe je op een compleet andere manier naar je business (model) kan kijken. Beleef het: energie, inspiratie, visueel! Patrick spreekt regelmatig op events wereldwijd.

LinkedIn

Patrick van der Pijl

Patrick is CEO van Business Models Inc. en producer van de bestseller Business Model Generatie (meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht). Hij helpt ondernemers, rebellen en grote bedrijven hun businessmodel te innoveren en hun toekomststrategie te ontwerpen. In zijn nieuwste boek, Ontwerp Betere Business, legt hij uit waarom de wereld bedrijfsrebellen nodig heeft. Omarm onzekerheid met een designersmindset om nieuwe kansen te signaleren en te pakken in deze snel veranderde wereld. Patrick spreekt regelmatig op events wereldwijd over Business Model Innovatie, Business Modellen van de Toekomst en Nieuwe Tools voor Strategie & Innovatie.

SESSIE
11:10 - 11:40

Pauze

SESSIE
11:40 - 12:00

Innovatiesessie I: Albert Spijkman en Linda Nieuwenhuizen van Achmea

Grote corporates kunnen inspelen op disruptive technologies door hun ecosystemen te versterken met open Innovatie. Open innovatie is een op participatie gerichte, meer gedecentraliseerde benadering van innovatie. Het gaat om innoveren met partners in een netwerk door het delen van risico's en voordelen. Dit start niet meer met het opstellen van een business case maar met het genereren van goeie ideeën en het vinden van juiste partners. En door te accepteren, zeker in een risico-averse sector als verzekeren waar het moeilijk innoveren is, dat slechts 1 op de 10 ideeën de eindstreep haalt.

Albert Spijkman, directeur Strategie, Marketing & Innovatie vertelt hoe Achmea om gaat met open innovatie en wat de succesfactoren zijn voor high-impact open innovatie.

 

LinkedIn

Albert Spijkman

Albert is directeur Strategie, Marketing & Innovatie bij Achmea. Albert heeft gewerkt als strategische marketing adviseur voor grote bedrijven in Nederland en in het buitenland. In 1991 werd hij partner bij VODW met specialisaties: auto-industrie, financiële dienstverlening en sponsoring. Albert heeft veel ervaring opgedaan in het opzetten en beheren van grote, internationale marketing en sales programma's in verschillende landen. Sinds april 2012 is Albert werkzaam bij Achmea en in deze functie verantwoordelijk voor de coördinatie en professionalisering van de marketingfunctie van Achmea en haar merken. Hierbij geeft hij leiding aan de afdeling Marktstrategie die op basis van factbased markt- en klantinzichten een belangrijke aanjager is voor het daadwerkelijk centraal stellen van de klant en het vergroten van de commerciële slagkracht in het gehele concern. In 2015 is de portefeuille van Albert uitgebreid met de verantwoordelijkheid voor de afdelingen en de aandachtsgebieden Corporate Strategy en Strategische Innovatie.

Linda Nieuwenhuizen

Linda Nieuwenhuizen is Manager New Business Innovation & Digital Change bij Centraal Beheer. Het open innovatielab; LAB55, waarin samengewerkt wordt met start-ups, ondernemers en collega’s om te komen tot nieuwe businessmodellen is daar een onderdeel van. Net zoals het ontwikkelen van digitale klantinnovaties, zoals Chat, UX, Mobile en AI first. Sinds 2011 werkt ze bij Achmea, begonnen als Management Trainee. In 2013 begonnen bij Centraal Beheer als New Business & Innovation pionier. En nu als ‘innovation driver’, is zij gepassioneerd om innovatie te realiseren in de verzekeringsbranche, samen met partners en haar team, om het iedere dag weer een stukje beter te doen voor de klanten.

SESSIE
12:00 - 12:20

Innovatiesessie II: Robert Witteveen van Vivat

VIVAT zet vol in op innovatie
Innoveren is noodzakelijk om te overleven. Dit is het rotsvaste geloof van Vivat. Tijdens de pitch geeft Vivat jou een blik achter de schermen waarbij vooral de “bottum up” aanpak in combinatie met support vanuit de top cruciaal is voor het huidige succes. Robert Witteveen, innovator en inspirator, jaagt binnen Vivat innovatie aan. Hij gaat jou meenemen in de succes en failures tot nu toe en gaat jou inspireren om vooral kleinschalig vanuit de klant te beginnen.

LinkedIn

Robert Witteveen

Robert is vooral gepassioneerd over wat de toekomst ons gaat brengen. Binnen Vivat is hij verantwoordelijk voor Strategie en Innovatie. In deze functie richt hij zich op alle veranderingen in de financiële dienstverlening. Oude regels staan volop ter discussie en worden vervangen door nieuwe kansen. Robert is op zoek naar die innovaties die de branche permanent doet veranderen.

SESSIE
12:20 - 13:30

Lunchpauze

SESSIE
13:30 - 13:50

Innovatiesessie III: Kokke van der Werf van Nationale-Nederlanden

‘Deel je werk, dat is een gratis opleiding die je leven lang zal duren’*. Dat is wat we vandaag willen doen. Kokke van der Werf neemt je mee naar de praktijk van innovatie binnen Nationale-Nederlanden. NN heeft 2 jaar geleden in Nederland Sparklab opgezet, waar o.a. Gappie (‘leen een auto, verzeker je vriendschap’), het Nederlands Cyber Collectief en VeiligmetAb uit voortgekomen zijn. Kokke neemt je graag mee in de belangrijkste pieken en dalen die we tijdens onze reis tegenkwamen. De pieken zijn fantastisch, maar we leerden het meest van onze dalen. Tenslotte nodigt NN iedereen uit één van onze nieuwste sparks te beoordelen. Want we popelen om de goede ideeën uit de zaal te horen. Dat geeft ons waardevolle feedback.”

* vrij naar Christopher Hitchens

LinkedIn

Kokke van der Werf

Kokke is Senior Manager Strategie bij Nationale-Nederlanden en werkt daar ook in de functie van Managing director bij het onderdeel Sparklab – het innovatielab van NN Schade & Inkomen. Ze bekleedt deze positie sinds februari 2015; daarvoor bekleedde ze diverse managementfuncties bij Nationale-Nederlanden. Ze werkt bij deze verzekeraar sinds 2003, na haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ze een Master in Internationale Betrekkingen voltooide.

SESSIE
13:50 - 14:30

Innovatie Booster: de kracht van de massa

“Innovatie doe je niet alleen. En het antwoord op belangrijke vragen vind je niet bij je collega in het gebouw. Je kunt meteen direct je potentiële klanten inschakelen. Wat als jij kunt helpen bij innovatie? Wat is de kracht van de massa in de zaal? Elk van de drie case studies Vivat, NN, Achmea schakelt de deelnemers in voor een hulpvraag, een openliggende innovatievraag. Jij kiest zelf welk onderwerp je aanspreekt en waar je wilt helpen. Patrick van der Pijl en Maarten Bouwhuis zullen dit interactieve onderdeel modereren en laten zien hoe de denkkracht van de zaal innovaties in korte tijd vooruit helpt.”

LinkedIn

Maarten Bouwhuis

Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder bij RTL-Z. Maarten presenteert wekelijks BNR Gangmakers. Het opinieprogramma van BNR dat podium biedt aan ondernemers in heel Nederland. Tussen 2011 en 2014 presenteerde Maarten de BNR Klantenshow. In 2010 en 2012 organiseerde Maarten samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 presenteerde Maarten de uitreiking van de FD Gazellen-awards. Maarten Bouwhuis staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Hij wordt hoog gewaardeerd op conceptontwikkeling en zijn inhoudelijke kennis. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer.

LinkedIn

Patrick van der Pijl

Patrick is CEO van Business Models Inc. en producer van de bestseller Business Model Generatie (meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht). Hij helpt ondernemers, rebellen en grote bedrijven hun businessmodel te innoveren en hun toekomststrategie te ontwerpen. In zijn nieuwste boek, Ontwerp Betere Business, legt hij uit waarom de wereld bedrijfsrebellen nodig heeft. Omarm onzekerheid met een designersmindset om nieuwe kansen te signaleren en te pakken in deze snel veranderde wereld. Patrick spreekt regelmatig op events wereldwijd over Business Model Innovatie, Business Modellen van de Toekomst en Nieuwe Tools voor Strategie & Innovatie.

SESSIE
14:30 - 15:00

Middagpauze

SESSIE
16:40 - 17:20

Futurist & Technology Keynote

Hoe snel verandert de wereld nu echt? Wat is exponentiële technologie? Welke technologische trends komen eraan en wanneer moet ik welke technologie gaan gebruiken? Hoe maak ik mijn organisatie wendbaarder? Hoe kan ik de toekomst voorspellen om er vervolgens op te anticiperen? Hoe denk ik groot, maar start ik klein. Hoe word ik de disruptor in mijn branche of sector? Op deze en vele andere innovatievraagstukken geeft Christian Kromme tijdens zijn sessies antwoord.

Christian Kromme

Christian is een ervaren Tech-ondernemer en spreker op het gebied van disruptieve innovatie. In 2002 heeft Christian een eigen bureau (Artificial Industry) opgericht waarbij hij innovatieve start-ups faciliteerde voor grote namen als: Randstad, Essent, Endemol, Corio, EyeWorks, Pensioenfonds ABP, Oracle, Philips, Toyota, Auping, Adidas en oa. de Rabobank. Christian heeft als directie adviseur aan de wieg gestaan van meerdere succesvolle ‘disruptieve’ initiatieven, veelal spin-outs in compleet verschillende branches maar altijd gefocusseerd op het snijvlak tussen mens en technologie. Christian en zijn bureau hebben door de jaren heen meerdere nominaties en prijzen ontvangen voor de innovatieve visie en mensgerichte aanpak, waaronder: SHELL LiveWIRE Young Business Award, SAN Award, Gouden Inhaak Award, Broos van Erp prijs en vele andere. Eind 2014 heeft Christian het bureau Artificial Industry verkocht aan een grote multinational en is hij zich meer gaan focussen op het geven van presentaties en workshops omtrent disruptieve innovatie en exponentiële technologieën. Naast het spreken is Christian tevens nog betrokken als adviseur en bestuurder bij diverse serieuze disruptieve start-ups.

SESSIE
17:20 - 18:15

Borrel

Organisatie

Sponsoren

Locatie

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b
3737 BK Groenekan
www.fortvoordorp.nl

Sponsor worden?

Sander Smidstra, accountmanager
(088) 5840 847
sandersmidstra@vakmedianet.nl

Contact

Heeft u vragen over am:innosurance?
Neem dan contact met ons op.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.